Lefolyótisztító

Milyen a jó lefolyótisztító? Mit használjunk, ha dugulásunk van? Sósav, granulátum, WC pumpa? – mindenre válaszolunk.

Lefolyótisztító

Mielőtt meg arról beszélnénk, hogy a lefolyótisztításnak hány féle módszere van először beszéljünk arról, hogy milyen a dugulás. Igen, még a dugulásnak is van milyensége. Milyen lehet egy dugulás? Lehet szerves alapú a dugulás. Ez azt jelenti, hogy a hajszálak, szőrszálak, különböző zsírok lerakódnak a lefolyóban, ezzel gátat szabva a víz szabad áramlásának. Ez általában szép lassan jön létre, folyamatos fennakadnak ezek a lehúzott anyagok amíg dugulást okoznak.

Van azonban olyan, amikor egy nagyobb tárgy szorul be a lefolyóba, és ott se le, se fel nem megy a víz. Ilyen eset az például, amikor a műanyag WC illatosító beleesik egy lehúzás során.

Mind a két esetet teljesen másféleképpen kell kezelni. Ez utóbbinál nyilvánvaló, hogy nem fogunk lefolyótisztító szert önteni a WC-be, mivel a tömör műanyagot nem fogja semmi sem feloldani. Ilyenkor mechanikusan kell cselekednünk. Ez azt jelenti, hogy vagy visszafelé megpróbáljuk kihúzni, vagy megpróbáljuk tovább tolni a csatornába, amely már sokkal szélesebb. A tolásnál magasnyomású mosókat szoktunk használni, amelyeknél kellő nyomás van ahhoz, hogy tovább tudják tolni az adott dugulást okozó tárgyat. Mi, duguláselhárító szakemberek általában ezeket a lefolyótisztító eszközöket szoktuk használni duguláselhárításra. Ha dugulása van, és szeretné, hogy tökéletesen legyen elhárítva, akkor hívjon fel minket!

Visszahívást kérek!
Lefolyótisztító szer

Ipari lefolyótisztító

Az ipari lefolyótisztítók durva vegyszerek. Ezek állítólag képesek arra, hogy a komoly szerves dugulásokat is feloldják, mindenféle hiba és gond nélkül. Ezeket a vegyszereket nagy körültekintéssel kell használni, mivel rendkívül nagy a maró hatásuk. Mi nem ajánljuk ezeket a szereket. Ezek a szerek rendkívül veszélyesek, ráadásul nagyon rossz hatással vannak az élővilágunkra.

Sokkal jobb megoldás ezek helyett lefolyótisztító eszközöket használni, mint például a szívó-nyomó pumpa, vagy a gépi spirál. Mi azt tanácsoljuk, hogy ha dugulása van, akkor ne rendeljen be több üveg ipari lefolyótisztítót, hanem inkább vegye fel velünk a kapcsolatot. Mi készségesen segítünk, válaszolunk minden kérdésére, ráadásul a dugulást professzionálisan meg is oldjuk. Bízza inkább ránk a piszkos munkát. 

Ipari lefolyótisztító por
Lefolyó tisztítás

Lefolyótisztító granulátum

Manapság már rengeteg lefolyótisztító szert lehet kapni a boltok polcain. Vannak gélek, vannak folyadékok, vannak porok, vannak tabletták, vannak zselék, és vannak granulátumok is. Ezek között vajmi kevés különbség van, szinte mindegyik ugyan azt tudja.

A lefolyótisztító szereknek mindig van egy használati utasítása, amelyet minden körülmények között be kell tartani. A használati utasítás általában azt taglalja, hogy hol tároljuk a szert (ez nagyon fontos, soha ne tároljuk olyan helyen, ahol kisgyermekek, vagy háziállatok hozzáférhetnek), hogyan használjuk (mennyit öntsünk bele), és mennyi ideig hagyjuk hatni a szert. Mi azt javasoljuk, hogy ha nagyon ragaszkodik ezekhez a szerekhez, akkor használja, viszont ha nem oldják meg egyből, akkor feltétlenül hívjon ki egy szerelőt. 

Lefolyótisztítás

Amikor szerves dugulással van dolgunk, akkor lehet használni lefolyótisztítókat. De mielőtt még bármit is beleöntene mérje fel a dugulást. Ha beleönti a lefolyóba az le fog menni? Sokszor tapasztaltuk már, hogy úgy öntötték bele a lefolyótisztítót például egy mosogatómedencébe, hogy már állt a víz benne, így a szernek esélye sem volt lejutni a dugulásig. A lefolyótisztító szerek nem jók akkor, amikor már kialakult a dugulás. Két dologra jók: megelőzésre, és a kezdetleges dugulásokra. Ez utóbbi alatt azt értjük, amikor már érezhetően nehezen megy le a víz, de még nincs dugulás.

Milyen szereket használhatunk? - ez sem mindegy. Vannak lúgos és vannak savas alapú szerek. A lúgos szerek sokkal kíméletesebbek, de kevésbé hatékonyak, ám a hajszálakkal, zsírokkal ezek is megbirkóznak. A savas szerek már képesek például papírt is feloldani, így egy komolyabb dugulásnál ezt érdemesebb használni. Mindenekelőtt kiemelnénk, hogy ezeket a vegyszereket csak és kizárólag a használati utasítás értelmében lehet használni, lehetőleg nyitott ajtónál, ablaknál, és előnyös elkerülni, hogy kisgyermek, vagy háziállat legyen a közelben. Ha a szerek nem oldják meg a problémáját, akkor keressen fel minket!

Lefolyótisztítás lefolyótisztító segítségével
Lefolyótisztító pumpa használat közben
Lefolyótisztítás sósavval, lefolyótisztító

Lefolyótisztító pumpa

Wc pumpája mindenkinek van otthon. Ez az a berendezés, amit mindenki megvesz amint új lakásba, új házba költözik, a szerencsésebbeknek meg soha nem is kell használniuk. Ám ha mégis beüt a probléma, és dugulás van, akkor mindenki előveszi. Aztán csalódik.

Miért? Azért mert egy komolyabb dugulást nem lehet elhárítani egy wc pumpával. Ha kicsit több papírt engedtünk le a wc-n, vagy egy picit nagyobb darab valami lement a lefolyón azt talán meg lehet oldani a wc pumpával, de általában semmire sem jók ezek az eszközök. Egy komoly duguláshoz komoly felszerelések kellenek. A komoly dugulások nem máról holnapra alakulnak ki, hanem szépen, idővel megragadnak a dolgok a lefolyón, ami dugulást okoz. Ha már azt tapasztalja, hogy nehezen megy le a víz, akkor számíthat arra, hogy dugulása lesz. Ezeket a dugulásokat a wc pumpa nem tudja megoldani, mivel képtelen arra, hogy a szennyeződéseket feloldja.

Ilyenkor kellenek a speciális műszerek. Ilyen például a gépi spirál, a womás csatornatisztító, a szívó-nyomó pumpa és más magasnyomású tisztítók. Ezek a készülékek képesek arra, hogy a nagyobb szennyeződéssel elbánjanak, mivel ezekkel vagy ki lehet szedni a szennyeződést, vagy tovább lehet tolni a csatornába, ahol már nem fog gondot okozni.

Ha dugulása van, akkor természetesen próbálja ki a wc pumpát, hátha segít, de ha pár nyomás után nem lát változást, akkor ne habozzon, hanem hívjon ki minket. Mi a speciális felszereléseinknek hála gond nélkül elbánunk minden dugulással, szempillantás alatt újra gyönyörűen le fog folyni a víz. Keressen minket bizalommal!

Lefolyótisztítás sósavval

Régen a legalapvetőbb dolog volt, hogy sósavval oldunk meg egy dugulást. Minden otthonban ott lapult egy flakonnal, elvégre kitudja, hogy mikor kell bevetni. Ma már viszont egyáltalán nem ezt látjuk. Hogy miért? Azért, mert ma már senkinek nem oldja meg a problémáit. 

A sósav egy durva vegyszer, amelyet nagy körültekintéssel kell használni. Mindent ki kell nyitni, hogy szellőzőn, ráadásul ha nem jól használjuk, akkor akár tüdőkárosodást is szenvedhetünk. Épp ezért azt ajánljuk, hogy inkább hívjon ki minket.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberre? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a felhasználandó anyaggal kapcsolatban egyeztetne? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon reggel 8:00 és délután 17:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 526 12 13

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!
Csap szerelés
Mosogató lefolyótisztítás
Lefolyótisztítás pumpával
Mosogató lefolyótisztítás
Mosdókagyló lefolyótisztítás
Lefolyótisztítás keresztmetszet

Ingyenes kiszállás és felmérés Pest megye egész területén!

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu , Piliscsaba , Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs , Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence , Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza