Lefolyó duguláselhárítás

Ha eldugult a lefolyó, akkor gyorsan kell a segítség. Hívjon minket és mi a professzionális eszközeink segítségével pillanatok alatt kivégezzük a dugulást.

Lefolyó duguláselhárítás

Lefolyó duguláselhárítással sokszor szoktunk találkozni. Otthonunkban, vagy akár irodánkban rengeteg olyan pont van, ahol felütheti a fejét a dugulás. Ilyen a WC, a kád, a mosogató, vagy akár a mosdókagyló. Ha valamelyikből több van otthonunkban (például egy kétszintes ház esetén), akkor megnő az esélye, hogy bármelyik is eldugulhat. Mi fontosnak tartjuk, hogy a duguláselhárítás megelőzésére is felhívjuk a figyelmet, ezért nálunk erről is olvashat a duguláselhárítás tippeknél, de természetesen egy helyszíni duguláselhárítás során is beavatjuk a részletekbe.

Ha azt tapasztalja, hogy eldugult a lefolyó, mindegy, hogy hol, akkor felesleges elkezdeni házi praktikákat alkalmazni. A rendes dugulásokat csak és kizárólag gépekkel lehet megoldani, mint például a gépi spirál, a szívó-nyomó pumpa, vagy nagyon durva eset esetén a womás csatornatisztító. Épp ezért, hogy ha dugulást tapasztal, akkor nagyon fontos, hogy egyből felvegye a kapcsolatot egy szerelővel, például velünk, hogy azonnali duguláselhárításban részesüljön. Ha minket hív ki, akkor mi a lehető leghamarabbi időpontban kiszállunk Önhöz, és professzionálisan elhárítjuk a dugulást. 

Visszahívást kérek!
Lefolyó duguláselhárítás

Lefolyó duguláselhárítás házilag

Mi nem javasoljuk, hogy házilag próbálja meg elhárítani a dugulást, ha már tényleg dugulásról van szó. Vannak olyan esetek, amikor a házi praktikák beválhatnak. Például, ha már kicsit nehezen megy le a víz a mosogatóban, akkor egy egyszerű WC pumpa tud segíteni, mivel itt még valószínű, hogy kis mennyiségű szenny van felhalmozódva, és ezt a pumpa még tovább tudja lökni. A kádba, vagy zuhanyzóban ha már lassan megy le a víz, akkor egy jófajta csőgörény (nem a kétszáz forintos) még kitudja húzni a hajszálakat. A vegyszereket mi nem javasoljuk, de ha ragaszkodik hozzájuk, akkor azokat is csak akkor érdemes használni, ha még csak nehezen megy le a víz.

Ha már kialakult egy olyan dugulás, hogy a víz egyáltalán nem megy le, akkor nagyon fontos, hogy minél hamarabb szerelőt hívjon ki. Az ilyen eseteket már csak professzionális megoldással lehet megoldani, így mi ezt javasoljuk Önnek. Keressen minket bizalommal!

Lefolyó duguláselhárítás házilag
Lefolyótisztítás sósavval
Lefolyó duguláselhárítás

Lefolyótisztítás sósavval

Régebben szinte alapvető volt, hogy ha eldugult a WC, akkor jó alaposan beöntöttük a sósavat, majd kimenekültünk a helyiségből, és lélegzet visszafojtva vártuk, hogy végre megszabaduljunk a szúrós szagtól. Sokan észrevehették, hogy ma már ez nem jellemző, sőt, ma már alig találni a boltokban sósavat. Ennek egyszerű az oka: elavult a módszer.

Kétség sem fér ahhoz, hogy a sósav hatásos. Ez tény, kár ezzel vitatkozni. Viszont arról már érdemes beszélni, hogy mennyi hátránya van. Elsőnek azt mondanánk, hogy nagyon körülményes a használata. Zárt helyiségben lehet csak használni, viszont lehetőségekhez képest legyen a külvilág felé nyitott (például ablak), de a lakás többi részével ne.

Továbbá miután végeztünk, és kinyitottuk a WC/mosdó ajtaját mindent ki kell nyitnunk, hogy a szúrós szag eltudjon távozni. Fontos megemlíteni, hogy a sósavat semmivel sem lehet összeönteni, főleg nem hipóval. Ennek a két vegyületnek a keveréke klórgázt szabadít fel, amely rendkívül tüdőkárosító, de akár halált is okozhat. 

Végezetül, amely szerintünk nagyon fontos, az az, hogy egyáltalán nem jó, ha a sósav bekerül a vízbe, sok kárt tud tenni az élővilágban. 

Lefolyó duguláselhárítás azonnal

Mi pontosan tudjuk, hogy mennyire fontos az, hogy a probléma gyorsan megoldódjon. Épp ezért mi úgy alakítottuk ki elérhetőségünket, és lefedettségünket, hogy mindig legyen olyan kollégánk, aki azonnal el tud indulni. Amikor jön fel a szennyvíz egy perc nem sok, de annyit is borzasztó várni. Épp ezért mi úgy gondolkozunk, hogy akár egy órán belül is kint lehessünk otthonában, és elkezdhessük a hibaelhárítást.

Budapesten és a környező településeken vállalunk duguláselhárítást, így ha felhív minket, akkor garantált, hogy nagyon gyorsan kifogunk érkezni. Keressen minket bizalommal!

Duguláselhárítás tippek

A duguláselhárításra nem tudunk tippeket adni, mivel ha kész a dugulás, akkor már nincs miről beszélni, szerelőt kell hívni. Viszont a megelőzésre számtalan praktikánk van. Nézzük is.

Haladjunk helyiségekként. A fürdőszobában általában kád/zuhanyzó, mosdókagyló és esetenként WC található. A kádnál és a zuhanyzónál a fő dugulást okozó forrás az a haj, és a szőrszálak, illetve ha a mosógép a kádba folyik, akkor az abból kiáramló szöszök is ide sorolhatóak. Hogyan tudunk védekezni? Elsősorban úgy, hogy használunk szűrőt. Ezt pár száz forintért belehet már szerezni, vannak műanyag és fém szűrők is, különböző méretekben. Fontos, hogy ezeket ha nem kell, akkor ne használjuk, mivel a szűrő elvesz a víznyomásából, így az öntisztulási folyamat nem tud végbe menni. Ha tehetjük, akkor hajmosás előtt mindig fésülködjünk meg, ezzel is kevesebb haj jut a lefolyóba. Soha ne fésülködjünk a mosdókagyló fölött!

A WC dugulását leginkább úgy tudjuk elkerülni, ha soha nem húzunk rajta le olyat, amit nem kéne. Tudjuk, hogy sokan lehúzzák a maradékot, de nem szabad elfelejteni, hogy a szilárdabb dolgok könnyen megtudnak akadni (például a csirkecsont, a gombócok, a kenyér darabok), így dugulást képeznek. Másrészről meg így sok zsírt is lehúzunk, amelyet nem elég, hogy nehéz kitakarítani a WC-ből, még a lefolyón is megszilárdulhatnak, majd beleakadhat bármi. Ami még fontos, hogy soha ne használjunk túl sok papírt, mivel sokszor a WC nem tud megbirkózni vele.

Ha átmegyünk a konyhába, akkor ott találkozhatunk mosogatóval és akár mosogatógéppel is. Itt különösen az ételmaradékokra kell figyelni, viszont itt sok esetben a szűrőkön keresztül is tovább tudnak menni a dolgok. Épp ezért is gyakran alkalmazzunk a forróvizes technikát, amely azt jelenti, hogy forróvizet engedünk a lefolyóba, amely előtt használhatunk ecetet és szódabikarbónát is. Ha ezeket a tippeket betartja, akkor garantált, hogy nem lesz problémája a dugulással. 

Wc duguláselhárítás vegyszerrel

Sokakban él még az a kép, hogy a WC dugulást a legkönnyebben vegyszerrel lehet megoldani. Viszont mi ebben nem értünk egyet. Vegyszerekkel meg lehet előzni a problémákat, viszont már egy kialakult problémát nem lehet megoldani. A vegyszerek képtelen arra, hogy több liter vízen átjussanak, és feloldják a méterekkel odébb lévő dugulást. De tegyük fel, van olyan szer, ami képes erre. Biztosan jót teszünk azzal a Földnek, ha ilyen maróhatású, kemény vegyszereket engedünk a vízbe? Nem hinnénk.

Mi inkább azt tanácsoljuk, hogy ha már van egy kialakult dugulás, akkor inkább vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy professzionálisan eltudjuk hárítani azt. A megfelelő eszközök segítségével percek alatt véget vethetünk a problémának. Keressen minket bizalommal!

Duguláselhárítás pumpával
Duguláselhárító szakember

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberre? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a felhasználandó anyaggal kapcsolatban egyeztetne? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon reggel 8:00 és délután 17:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 600 37 72

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!
Mosdókagyló duguláselhárító
Mosogató duguláselhárítás
Mosdókagyló duguláselhárítás
Kád duguláselhárítás
Lefolyó tisztítás
Eldugult mosdókagyló

Ingyenes kiszállás és felmérés Pest megye egész területén!

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu , Piliscsaba , Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs , Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence , Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza